--------------------------------------------------------------------------------
السلام عليكم اعضاء منتداى الغالى
اليوم هاعملكم لانشون لاتقولو امواد حافظة ولالحمة مشكوك فيها
اكلنا كله طازج
اولا المقادير*******
400 جرام لحم هبرة
100 جرام دهن
250 جرام فلفل احمر طازج
نصف رأس ثوم
ملعقة صغيرة بهار
ملعقة صغيرة فلفل خشن
ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة
ملعقة صغيرة بكينج بودر (ضرورى لتماسك اللحم)
ملعقة كبيرة بقسماط ناعم
ملح حسب ذوقك
الطريقة**********
يقطع اللحم والفلفل و الدهن بالسكين ويقلب على باقى المقادير
تفرم كل المكونات مع بعضها حتى تصبح كالعجينة
توضع على قطعة فويل وتلف على شكل اسطوانة مع غلق الجوانب
والضغط برفق اثناء اللف يوضع فى صاج وتكون فتحة الفيل لاسفل
يدخل فرن ساخن على 180 لمدة 3/4 ساعة بعد ما يستوى اطلع
اللانشون من الفويل وهو ساخن واضعه فى طبق ليبرد
يمكن وضعه فى كيس بالثلاجة لمدة 3ايام وبالفريزر لمدة 3اشهر
يقطع طرنشات ويستخدم فى حشو المعجنات او فى السندويتشات
جربوه ومش هاتندموا وبالهنا والشفا
وابغى ردودكم